Crema de zahar ars

de ionix in Prajituri, 7 Dec 2009 | 7417 vizualizari

 

retea o stiu de la mami meu...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • circa 200g de zahar
  • 6  linguri zahar pentru caramel
  • 4 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 

 

Se pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a carameliza zaharul. 

Cand zaharul s-a topit se inclina cratita dintr-o parte in alta pentru a se unge cu zaharul caramelizat peretii cratitei. Dupa ce ati intins caramelul pe peretii cratitei dati cratita intr-o parte la racit.

Intre timp, pana se raceste caramelul, se freaza ouale cu zaharul pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. 

Laptele se incalzeste un pic apoi se pune treptat, treptat peste oua.  Compozitia se pune in cratita unde aveam caramelul si se pune intr-o alta cratita, in care este apa, la bain-marine in cuptor, care a fost in prealabil incins.  Se lasa la foc mic timp de circa 45 de min pana cand incepe sa se desprinda de pe peretii cratitei.

Cand este gata se da la frigider si se serveste rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

07.12.2009, 22:19

La fel fac si eu, doar ca nu o pun la bain-marie in cuptor. Iese super de tot si fara E unul din deserturile preferate de Cata

ReteteleBunicii ro 1

08.12.2009, 13:58

Asa-i Oana, nu tre' sa stea musai la bain-marie. Si mama mea face o crema de zahar ars tare buna! Cred c-o sun azi sa o rog sa-mi faca E si unul dintre dulciurile mele preferate

ionix 1

10.12.2009, 15:41

mersi fetelor... n-am facut niciodata direct pe flacara... m-am invatat sa-l fac asa

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars